Jubelviering 100 jaar Landelijke Gilde Berlaar

Honderd jaar geleden, meer bepaald op 28 januari 1917, werd de Boerengilde van Berlaer St. Pieter opgericht. Samen met de ganse parochiegemeenschap willen we dankbaar eucharistie vieren voor die afgelopen 100 jaar.


Waar
St.-Pieterskerk
MARKT , 2590 Berlaar
Wanneer
05/03 van 11:00 tot12:00
Organisatie
Landelijke Gilde Berlaar, KVLV Berlaar
Contact
wim.ceulemans3@telenet.be
Phone: 03 422 57 22

Als christelijke beweging maakt Landelijke Gilden op een eigentijdse wijze ruimte voor zingeving, solidariteit en pastoraal. Bovendien zijn de lokale afdelingen verweven met de lokale parochie-gemeenschappen. In Berlaar is dit niet anders.

Een jubileum is altijd een beetje terugkijken naar wat is geweest. Dankbaar terugkijken. Vandaar dat Landelijke Gilde Berlaar bij haar 100-jarig bestaan deze blijde gebeurtenis wil vieren, samen met de ganse parochiegemeenschap. Onze proost E.H. Eric Thielemans zal een dankviering opdragen die verzorgd wordt door Landelijke Gilde Berlaar. Voor de muzikale begeleiding doen we een beroep op een getalenteerd trio: Nele Van Asch op dwarsfluit, Ann Van Loock, zang en gitaar, en Jef Verdonck op piano. Naast kerkelijke liederen, brengen zij ook eigentijdse muziek die nauw aansluit bij onze vereniging. Het wordt gegarandeerd een warm gebeuren!

Bron: UiTinVlaanderen.be