Dag van de Landbouw

Het melkveebedrijf van Marc Busschots in de Kijfbossen is al aan zijn derde generatie toe. Marc nam de boerderij over in 1990 en na een eerste uitbreiding in 1996 werd vorig jaar een nieuwe melkveestal in gebruik genomen, die uitgerust is met een gespiegelde melkrobot. Zeker de moeite om eens langs te komen! div.ClearBoth { clear: both; } div.DeelActiviteiten { margin-top: 15px; } ...


Waar
Melkveebedrijf Marc Busschots
KIJFBOSSEN 2, 2590 Berlaar
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Landelijke Gilde Berlaar, KLJ Berlaar
Contact
wim.ceulemans3@telenet.be
Phone: 03 422 57 22
Links

Het melkveebedrijf van Marc Busschots in de Kijfbossen is al aan zijn derde generatie toe. Marc nam de boerderij over in 1990 en na een eerste uitbreiding in 1996 werd vorig jaar een nieuwe melkveestal in gebruik genomen, die uitgerust is met een gespiegelde melkrobot. Zeker de moeite om eens langs te komen!

Boerenbond en Landelijke Gilden organiseren voor de 35ste keer de Dag van de Landbouw, met als thema 'Het begint bij ons'. Traditiegetrouw kan je achter de schermen zien hoe het er bij een land- of tuinbouwer echt aan toegaat. Met deze opendeurdag willen we de afstand tussen producent en consument verkleinen.

Wil je weten hoe en waar het allemaal begint? Breng dan op zondag 17 september een bezoekje aan het melkveebedrijf Marc Busschots - Kijfbossen 2 - Berlaar.

 Een greep uit wat er die dag allemaal te beleven valt:

  • Wil je alles te weten komen over de werking van een melkrobot, dan moet je beslist één van de rondleidingen volgen.
  • De KLJ-jongens geven een vendeldemonstratie, en de KLJ-meisjes gaan wimpelen.
  • Ook de fietsers komen aan hun trekken: de bewegwijzerde Schooltuinroute (21 km) loopt langs de Kijfbossen.
  • Voor de kinderen is er een springkasteel, kindergrime, de mogelijkheid om een kartonnen boerderij mee te beschilderen of een (namaak)koe te melken. En er is ook een kleurwedstrijd: elk kind dat een mooi ingekleurde prent van de Dag van de Landbouw meebrengt, krijgt een leuke attentie!
  • Op ons terras kan je genieten van een frisse pint of een warme koffie. Je kan ook smullen van ambachtelijk hoeve-ijs, overheerlijke pannenkoeken of pensen met appelmoes. Voor elk wat wils!

 Iedereen is van harte welkom van 10 tot 18 uur!

Vertrek: om het uur bedrijfsrondleidingen / vendel- en wimpeldemonstraties door KLJ